Curs de educare și reeducare perineală

Pregătire înainte de naștere și recuperarea perineală după naștere

Cursul se adresează tuturor viitoarelor mame, dar și celor care au născut deja, însă nu au făcut cursul în timpul sarcinii.

Indiferent de modalitatea nașterii, sarcina afectează perineul, iar efectele pot fi pe toata viața dacă acesta nu este tonifiat sau nu recăpătam complet controlul sfincterian.

Studiile arată că aproape jumătate din femei au probleme de incontinență urinară în săptămânile de dinainte și de după naștere, probleme dezagreabile care cu timpul se pot agrava, după menopauză mai ales. După menopauză, aproximativ jumătate din femei au probleme de incontinență sau prolaps care necesită de multe ori intervenții chirurgicale.

Livia Toboșaru, moașă licențiată, consultant în lactație certificat IBCLC, consultant babywearing certificat, educator prenatal Lamaze și mama de 4 copii.

Musculatura perineală susține toată viața întreaga greutate a organelor abdominale și inclusiv a sarcinii - pe perioada ei -, deține controlul sfincterian (uretra, vagin și anus), iar la naștere face ceva cu totul excepțional față de ceea ce face în rest: se destinde foarte mult pentru a face loc bebelușului să treacă din pântecul mamei în brațele ei.

Ce vei afla la curs?

  • Cum este el afectat de sarcină, de naștere, menopauză sau alți factori
  • Cum îl putem pregăti pentru naștere, cum putem evita ruperea lui la naștere
  • Ce este epiziotomia, când este necesară și cum poate fi evitată
  • Cum și de ce se poate face masajul perineal
  • Cum putem preveni patologii feminine frecvente de-a lungul vieții, precum incontinența urinară, prolapsul uterin (sau alte tipuri de prolaps), hemoroizii
  • Cum să identifici și să controlezi principalele grupe musculare perineale prin exerciții speciale, integrând poziții ajutătoare și tehnici de respirație
  • Cum să (re)capeți controlul sfincterian, atât în ceea ce privește contractarea, dar și relaxarea

La cursul despre perineu vei afla răspunsul la toate întrebările de mai sus și la orice alte întrebări ai mai avea legate de naștere în general și expulzie în special sau despre recuperarea postnatală. 

Cursul are o parte teoretică, cu un suport de curs bogat în imagini și explicații, și o parte practică, cu exerciții pe care le facem împreună și explicații detaliate legate de tehnici de masaj perineal prenatal.

Cursul se adresează doar mamelor, dar beneficiile unui perineu tonic, ușor de controlat si contractat vor fi resimțite de ambii parteneri.

Register now!

Donație recomandată
150 lei
Datele cursului
1 august (18.00 - 21.00) - Partea I
9 august (19.00 - 20.00) - Partea II
Online

(Zoom)

Independent Midwives Association
CUI 31853156
Registered under No 1578/A/2013
Headquarters: 16 Victoriei Street, room 046, Buzău Maternity Hospital, Buzău County
Office: 11 Marcel Iancu Street
Bucharest, District 2
Copyright © 2024 Independent Midwives Association. All rights reserved.
en_USEN