Grup de sprijin și informare

Următoarea sesiune are loc miercuri, 16 octombrie, în intervalul 18.30 – 20.30, la sediul Asociației Moașelor Independente (str. Marcel Iancu 11, Sector 2, București).

🤱 Adaptarea cuplului la viața cu bebelușul și sănătatea psiho-emoţională a proaspeților părinți

Sarcina și perioada postnatală sunt pline de emoții, întrebări și incertitudini pentru fiecare femeie atât legate de propriul corp, cât și de cea mai bună îngrijire pentru nou-născut.

De aceea, am pregătit un loc sigur și prietenos pentru gravide și proaspetele mame, un loc în care să primească sprijinul, răspunsurile și informații utile de care au nevoie pentru a trece cu mai multă încredere peste provocările pe care le aduce sarcina sau perioada de după naștere.

În fiecare săptămână, colegele noastre, moașe licențiate, consultanți în alăptare IBCLC, educatori pre și postnatali, ajută gravidele și proaspetele mame cu sprijin și informații bazate pe dovezi și pe cele mai bune practici internaționale legate de alăptare, menținerea lactației în cazul mamelor de prematuri/copii cu nevoi speciale, îngrijirea și purtarea bebelușului, nevoile și recuperarea mamei după naștere, dar nu numai.

Grupul de sprijin și informare abordează, prin rotație, temele cele mai importante legate de viața de după naștere:
1️⃣ Cel mai bun start în alăptare – cum ne pregătim pentru alăptare și cum prevenim și gestionăm potențiale provocări ale alăptării.
2️⃣ Întâlnirea cu nou-născutul: cum arată el și la ce să ne așteptăm (incidente fiziologice ale nou-născutul), semnale de alarmă, trusoul bebelușului, trusoul mamei, bagajul de maternitate (ce e strict necesar, ce e util, dar şi ce contraindicat să folosim pentru noi și bebeluș).
3️⃣ Primele săptămâni acasă cu bebelușul și îngrijirea lui – puericultura (sesiune practică cu păpuși).
4️⃣ Adaptarea cuplului la viața cu bebelușul și sănătatea psiho-emoţională a proaspeților părinți (mommy brain, baby blues, depresia postpartum, psihoza postpartum), contracepţia în alăptare.
5️⃣ Beneficiile și siguranța purtării bebelușului în sisteme de purtare ergonomice (sesiune practică cu sisteme de purtare și păpuși).
6️⃣ Recuperarea mamei după naștere (alimentație, suplimente alimentare, exerciții fizice).
7️⃣ Siguranța bebelușului (acasă, la somn, la plimbare, în călătorii, în scoică auto) și măsuri de prim ajutor.
8️⃣ Provocările din primele luni de viață ale bebelușului (colici, intoleranțe, alergii, reflux, puseuri de creștere, greva suptului) – cum să le identificam și să le gestionăm.
Ședințele sunt GRATUITE și se adresează gravidelor și proaspeților părinți.
Au loc săptămânal, în intervalul 18.30 – 20.30, la sediul Asociației Moașelor Independente (str. Marcel Iancu 11, Sector 2, București) și sunt susținute de colegele noastre Livia Toboșaru, moașă licențiată, birth story listener, consultant lactație (IBCLC), educator prenatal Lamaze, sau Adina Păun, moașă licențiată, consultant în alăptare (IBCLC), educator pre și postnatal.

Pentru participarea partenerului la minimum 4 ședințe, se oferă atestatul de puericultură.

Înscrie-te acum!

Asociația Moașelor Independente
CUI 31853156
Înregistrată cu nr. 1578/A/2013
Sediu: str. Victoriei 16, camera 046, Maternitatea Buzău, jud. Buzău
Punct de lucru: str. Marcel Iancu 11
București, Sector 2
Drepturi de autor © 2024 Asociația Moașelor Independente. Toate drepturile rezervate.
ro_RORO