Atelier de educație și consiliere pentru planificare familială și drepturi reproductive

Într-un cadru relaxat și informal, am organizat un atelier pentru femei din Ucraina, în care am discutat despre metode de contracepție, informații despre sistemul de sănătate din România și cum pot fi accesate, servicii ginecologice, obstetricale, ecografii, întreruperi de sarcină, vaccinare anti-HPV.

Din discuții a reieșit nevoia ca mamele însele să fie bine informate ca să poată discuta cu copiii lor adolescenți despre contracepție, menstruație, protecție în fața infecțiilor cu transmitere sexuală, consimțământ. Sunt teme sensibile pentru părinții de orice naționalitate și mulți resimt o jenă și o reticență în a aborda aceste subiecte.

Femeile, fetele și adolescenții au nevoie de servicii medicale universale, de informații sigure și de acces la îngrijirea bazată pe moașă. Moașele oferă consiliere privind planificarea familială, educație pentru sănătate pentru adolescenți, tineri și femei, monitorizarea sarcinii, a lăuziei și a nou-născutului.

Moașele salvează vieți și previn complicații, iar sistemul de sănătate din România trebuie să integreze urgent serviciile acestora în decontarea din Fondul Național Unic al Asigurărilor Sociale de Sănătate.

Iată ce spun două dintre participantele la eveniment despre sprijinul oferit de Asociația Moașelor Independente:

Yevheniia (38 de ani):
De fiecare dată când apare o situație de neînțeles legată de vizitele la doctor, știu că AMI va fi bucuroasă să mă ajute cu o consultație telefonică la call center pentru orice problemă. Lena și Alena de la call center vă vor da întotdeauna sfaturi și vă vor spune cum să acționați corect în fiecare situație. Am participat la mai multe evenimente despre planificare familială și contracepție pentru adolescenți, având-o pe Inna consultant și traducătoare excelentă și am fost foarte mulțumită de informațiile primite. Consultațiile de la Romexpo ajută multe persoane care caută ajutor, dar nu știu unde să-l găsească. Mulțumesc, AMI, pentru munca voastră!

Oleksandra (40 de ani):
Sunt recunoscătoare pentru oportunitatea de a fi prezentă la evenimentul „Planificarea familială”. Moașele au explicat foarte bine la ce trebuie să se acorde atenție în planificarea viitoare a copiilor. Cum să le explicați aceste aspecte copiilor voștri, în special adolescenților. Am aflat cât de importantă este vaccinarea fetelor pentru a preveni bolile grave. Datorită AMI, puteți învăța cum să vă faceți o programare la un medic. Dacă nu poți ajunge singură, te ajută și să faci o programare și, de asemenea, pun la dispoziție un interpret.

Proiect finanțat de CORE cu fonduri American Red Cross.

Urmărește-ne pe social media:

 

 

Asociația Moașelor Independente
CUI 31853156
Înregistrată cu nr. 1578/A/2013
Sediu: str. Victoriei 16, camera 046, Maternitatea Buzău, jud. Buzău
Punct de lucru: str. Marcel Iancu 11
București, Sector 2
Drepturi de autor © 2024 Asociația Moașelor Independente. Toate drepturile rezervate.
ro_RORO