Rețeaua „Grijă de Mamă”

Reunește furnizori de servicii medicale specializate și are drept obiectiv principal îmbunătățirea accesului la asistență medicală și a sprijinului pentru mame și copii, precum și creșterea accesului la îngrijire antenatală, educație pre și postnatală, alfabetizare în sănătate, prevenirea violenței sexuale și de gen, sprijin pentru alăptare și vaccinare.

Creșterea accesului femeilor la servicii de sănătate 

Politicile de acces la planificare familială, contracepție, educație sexuală și de sănătate a reproducerii, coerente și actualizate, alături de acces gratuit la întreruperi de sarcină la cerere reprezintă unele dintre principalele soluții pentru creșterea accesului femeilor la servicii de sănătate reproductivă accesibile și sigure.

Acces la Servicii medicale pentru femei și copii


Servicii de sănătate pentru gravide, mame și copii din categorii vulnerabile, inclusiv refugiați, consultații ginecologice și de alte specialități, vaccinare pediatrică, înscrieri la medici de familie, servicii de traducere, juridice și sprijin pentru persoane abuzate: +40 724 772 211.

Refugee Health Journey

Asistență medicală, servicii medicale cu moașa, servicii de sănătate reproductivă, contracepție, vaccinare, consiliere psihologică și suport.
Call center de sprijin pentru femeile refugiate din Ucraina
+40 724 772 211

Safe Medical Services & Support

Safe medical services & case management within the national healthcare system - For people living with HIV, people affected by Tuberculosis, Trans people, LGBTIQA+ people people who use drugs, people with disabilities
Call center UA & EN
+40 724 772 211

CuddleCot - „Mame fără flori”

Spații de doliu și suport pentru mamele care au născut un copil care nu a supraviețuit. Am adus primele unități CuddleCot™ în România pentru ca părinții care au pierdut un copil la naștere să își poată lua rămas bun așa cum simt, cum au nevoie.


Dezvoltarea profesiei de moașă

Lucrăm continuu pentru consolidarea și promovarea profesiei de moașă în România ca furnizor de servicii medicale pentru femei și nou-născuți. Am lansat parteneriate cu universități de medicină și oferim sprijin persoanelor interesate de admiterea la Facultatea de Moașe.
Asociația Moașelor Independente
CUI 31853156
Înregistrată cu nr. 1578/A/2013
Punct de lucru: str. Marcel Iancu 11
București, Sector 2
Sediu: str. Victoriei 16, camera 046, Maternitatea Buzău, jud. Buzău
Drepturi de autor © 2023 Asociația Moașelor Independente. Toate drepturile rezervate.
ro_RORO