Management de caz

Managementul de caz medical este un proces colaborativ care facilitează accesul la îngrijire medicală al pacienților. Presupune conectarea pacienților cu furnizorii de servicii medicale, elaborarea planurilor de tratament și îngrijire și asigurarea respectării acestora.

Pacienții beneficiază astfel de un model eficient de îngrijire medicală, având o persoană desemnată (managerul de caz) care gestionează screeningul cazului, evaluarea, planificarea și implementarea tratamentului și a îngrijirii necesare.

Cu ajutorul unui manager de caz, care ghidează pacientul prin sistemul de sănătate, pacientul este conectat mai ușor cu resursele, serviciile și personalul medical din sistem.

O astfel de abordare este deosebit de utilă persoanelor din categorii defavorizate, persoanelor migrante sau refugiate, care au, în general, un acces limitat la servicii medicale și de îngrijire.

Până în prezent, Asociația Moașelor Independente a asigurat servicii de management de caz medical pentru câteva mii de refugiați ucraineni. Cu ajutorul unui call center dedicat sănătății reproductive, deservit de vorbitori de ucraineană, engleză și rusă, Asociația Moașelor Independente, cu ajutorul partenerilor, a facilitat accesul la îngrijire medicală și sănătate reproductivă pentru gravide, mame și copii.

Un astfel de model de îngrijire poate fi integrat cu succes în sistemul medical românesc și de îngrijire comunitară, facilitând accesul persoanelor din categorii vulnerabile (minorități etnice, sexuale, membri ai comunităților defavorizate, victime ale abuzurilor și ale violenței de gen) la îngrijire medicală de calitate, suport psiho-emoțional și sprijin la nivelul comunității.

Asociația Moașelor Independente
CUI 31853156
Înregistrată cu nr. 1578/A/2013
Punct de lucru: str. Marcel Iancu 11
București, Sector 2
Sediu: str. Victoriei 16, camera 046, Maternitatea Buzău, jud. Buzău
Drepturi de autor © 2023 Asociația Moașelor Independente. Toate drepturile rezervate.
ro_RORO